100 приятели и 10 музиканти на рождения ден на кмета на Калофер Румен Стоянов
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 20 Март 2017 13:58

Сто приятели от различни краища на страната дойдоха на крака в Калофер в събота вечер, за да поздравят за рождения ден кмета на града Румен Стоянов.

Ресторантската зала край площада започна да се пълни още около 19.00 часа, а до ранния следобед днес там продължават да прииждат гости. И вчера и днес Румен едва смогва да отговаря на всички поздравления по телефона.

Сред първите, които рожденикът посрещна бяха колегите му – кметовете на другите селища в Карловска община – на Певците, Войнягово, с. Васил Левски, Куртово, Розино, Домлян, Бегунци. Да поздравят Румен дойдоха съседите от кметовете на Павел Баня и на Осетеново.

Председателката на сдружението на животновъдите „Стари Балкан” Дарина Шишкова доведе силна група, която буквално превзе залата.

Членове на ръководството на Асоциацията на животновъдите, които отглеждат местни породи животни, пристигнаха с букети, подаръци и поздрави от своите региони. Сред тях бяха Бойко Синапов, Юлия Куюмджийска със съпруга си Любчо, Милен Кехайов от Смолян.

Десет от най-прочутите музиканти дойдоха с кларнети, саксофони и акордеони да поздравят Румен. Виртуозът Младен Малаков надмина себе си с невероятните изпълнения на кларнет. Невероятният Васко Денев смени няколко инструмента, извиваше глас на най-любимите евъргрийни, а когато дойде ред на руските романси, се раздаде докрай.

Синът му Митко, който също пя и свири, намери нови приятели, влюби се в Калофер и се зарече да идва с повод и без повод в града на Ботев. Осман Жеков, Петьо Войников, Ради Георгиев, три певици – Надка Петрова, Олина Стефанова и Хрисияна Димитрова се надпяваха в чест на Румен часове наред.

Осман Жеков с кларнета и Ангел Ламбов със саксофона прегърнаха Румен и така му свириха любими мелодии.
Рожденикът не се стърпя и поведе хорото с байрак в ръка.

Безброй букети, подаръци от сърце, снимки за спомен белязаха вечерта. Сред тях грейна удивителен портрет на Левски, който ще украси домът на Румен.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker