Общинска художествена галерия Карлово представа Румен Читов и Ариадна
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 21 Март 2017 13:59

Сътворяването е невинност. Безкористие, граничещо с безсмислието. Единствено така сътворяването би могло да бъде и свободно. В състояние на свобода, красотата бива предзададена.
Всяка творба е възторг и чистота, игра и свобода. В абсолютна степен е отдадена на себе си или по-точно, на волята за сътворение, която я е родила. Ето защо е невъзможно творбата да бъде разбрана или споделена. В резултат, неизбежно се поражда  усещане за алиенация и безполезност. В творбата, творецът жертва себе си. Драма, преминаваща в комедия. Творецът я преживява в нова артистична мистификация на следващата творба.

Избирам неочакваното и изненадата, следователно, винаги влагам повече енергия за преодоляване на дискредитираното необходимо и така, като не зная защо и накъде вървя, непременно, в сиянието на собствената си изненада, отдаден на импулсивността и опиянен от възторзите си, естествено стигам по-далече.
Създадох визуална версия на аспект от античен мит, в който нишката или пътя – съдба изминат от героя е себепознание и персонификация. И е импулс към осъзнаване на моите отговорност и радост да открия и следвам себе си през лабиринта от условности на делника, за да достигна своята Аркадия.

АРИАДНА е метафора на силата извела героя от хаоса на лабиринта.
АРИАДНА е моята различност, която съществува, за да бъде преодоляно допустимото обичайно. Една друга невинност способна да оправдае битието.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker