Миролюба Бенатова на среща с ученици от СУ "Васил Левски" в Карлово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 16 Юни 2017 07:42

Тази година Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ отново даде възможност на ученици от цялата страна да поканят журналист в училище. Инициативата има за цел да повиши медийната грамотност на учениците, да стимулира сформирането на гражданска позиция у тях и да представи журналистиката като защитаваща правата и интересите на хората. Партньори в четвъртото издание на инициативата са: OFFNews.bg, mediapool.bg, БНТ, BTV, Nova TV, Bulgaria on air и BIT.

Училището ни се включи в инициативата за втори път, след като през 2016 г. посрещна Мария Цънцарова, а тази година покани за среща Миролюба Бенатова. Щастливи сме, че желанието ни беше удовлетворено, тъй като интересът към журналистите от NOVA телевизия в четвъртото издание на конкурса е най-голям, а кандидатстващите училища са почти двойно повече спрямо миналата година.

Срещата се състоя на 12 юни (понеделник) и премина при голям интерес от страна на учениците, които питаха журналистката за началото на кариерата ѝ, приятелството и конкуренцията на работното място, пречи ли работата на личния ѝ живот, има ли цензура в медиите и много други. Убедихме се, че стажантите на Миролюба Бенатова имат късмет да бъдат въвеждани в журналистическата професия от някой, който толкова много обича общуването с млади хора и е отворен за идеите им.

Изпратихме гостенката си със сборника с творби на наши ученици „Откровения“ и красив букет, които да ѝ напомнят за ползотворната среща с нашите възпитаници.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker