Национална научна конференция за Васил Левски ще се проведе в Карлово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 19 Юни 2017 09:37

На 22 и 23 юни 2017 г. в родния град на Апостола ще се проведе националната научна конференция „Васил Левски и Вътрешната революционна организация в борбата за национално освобождение”.  
Организатори на форума са  Министерство на културата, Национален музей „Васил Левски”, Община Карлово, ИИИ при БАН и Фондация „Васил Левски”.  
В конференцията ще вземат участие  научни работници от Института за исторически изследвания при БАН, музейни специалисти от страната,  академични преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски” и ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, архивни и библиотечни специалисти. Тя ще се ръководи от проф. Пламен Митев – един от най-изявените изследователи на Българското възраждане. Повече от 40 души са заявили участие. Сред участниците са и утвърдени изследователи на живота и личността на Апостола като доц. Огняна Маждракова – Чавдарова, доц. Пламен Божинов, доц. Димитър Цанев и др., и млади учени от БАН и други институции, които са насочили своите исторически дирения към тази тема,  винаги предизвиквала интереса не само на специалистите, но и на всички българи.    Конференцията е една от най-значимите прояви, включена в националната програма, посветена на 180 години от рождението на Васил Левски.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker