Морят гълъбите в Карлово с отрова за мишки
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 20 Юни 2017 11:30

Всяка сутрин някой посипва с отрова за мишки площада в Карлово, алармират граждани, които от четвъртък до неделя виждали черни и червени гранули по площада и пешеходната зона в центъра на града. Отровата е поръсена от началото на улица "Водопад", около сцената на площад "20 юли" и по цялата пешеходна зона до полицията.

Единият вид беше жито, омесено с черни гранули, виждала съм такава отрова за мишки, заяви Нели Петрова. Имаше и червена, поне три-четири дни всяка сутрин виждах и от вата вида, добави друга карловка.Още поне десетина човека потвърдиха пред репортера, че са шокирани от наличието на отрова по площада.


Първите потърпевши се оказаха гълъбите , разказаха очевидците. Птиците изкълваха черното жито и после ходеха като пияни, не можеха да летят, вероятно има и мъртви, посочиха те.


На кого пречат красивите птици, възмущават се гражданите. Някои от тях подозират, че отровата е предназчена за бездомни кучета и котки. Но всъщност освен животните и гълъбите, застрашени са и децата. О сутрин до вечер площадът е пълен с малчугани - от бебета в колички до тийнейджъри, които карат колело, ролери или се забавляват.


От общинската администрация зявиха, че ще поискат инспекторатът да направи проверка по сигнала на "Марица".

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker