Теодор Шойлеков на гости в Конин
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 22 Юни 2017 14:58

В периода 16-18 юни 2017 председателят на Общински съвет Корлово Теодор Шойлеков и ръководителят на Младежкия информационен център -Карлово Цветина Захарлиева посетиха побратимения на Карлово град Конин в Полша.
Визитата е по линия на побратимяването между двата града по покана на полските партньори за Дните на Конин 2017.
На събитието присъстваха делегации от всички побратимени градове на Конин – Акмене (Литва), Брянск (Русия) - с който Карлово също е побратимен, Херн (Германия), Добеле (Латвия), Йонишкис (Литва), Санта Сузцана (Испания), Дзянг (Китай) и Унген (Молдова).
Специално внимание бе отделено на град Карлово по повод 20 годишнината от побратимяването на Карлово и Конин (1997-2017) с разменяне на специални статуетки между кмета на град Конин и председателя на Общински съвет Карлово. Делегациите от побратимените градове участваха в приятелски боулинг турнир и наблюдаваха традиционните за Конин конни състезания.
Договорени бяха обменни визити в младежкия лагер в гр. Конин за младежи от Община Карлово и участието на деца и младежи от нашата община в международния фестивал на детското и младежко песенно и танцово изкуство в гр. Конин през м. май 2018г.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker