Изключете агресията, включете разбирателството
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 22 Юни 2017 15:09

В Карлово финализираха проекта "ИЗКЛЮЧЕТЕ агресията и езика на омразата, ВКЛЮЧЕТЕ толерантността и взаимното разбирателство", който обедини училищата в Карлово, Сопот и Клисура срещу агресията. Проектът е на сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“, финансиран от Европейската младежка фондация към Съвета на Европа.
Председателят на Общински съвет-Карлово Теодор Шойлеков приветства инициативата на сдружението и поздрави училищата и младежите за усилията, които полагат за намаляване на агресията сред младежите и в обществото.
На срещата бяха представени дейностите по пилотния проект и наградени участниците в конкурса за есе и рисунка по темата. Първите три места са за есетата на Християна Иванова от 10 а клас на ПГИ "Тодор Влайков", Габриела Михайлова - 10 а клас на СУ "Васил Левски" и Христина Караколева -10 б клас на СУ "Васил Левски". Всички участници в конкурса получиха тениски по проекта , за да не забравят да "изключват" агресията и да "включват" толерантността.
Училищата-партньори по проекта получиха специални табели, които да поставят на входа на училището си, за да знае всеки пристъпваш прага на училището, че това е училище без агресия и език на омразата.
Младежът Атанас Куцев, представи филма "Истинско Щастие"/"Pure Happiness"-https://vimeo.com/149637404/ и книгата си "Между Нирвана и Самсара" за живота му като доброволец в Непал, за да покажем един по-различен свят без агресия и омраза.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker