Посред бял ден мече влезе в стадион "Томи" в кв. Сарая в Сопот
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 14 Юли 2017 09:31

Малко мече влезе посред бял ден в детска площадка в Сопот, изградена в полите на Балкана. Съоръжението е частно и се нарича стадион „Томи”, а мечето бе заснето от 10-годишния Алекс, който играел там, съобщи marica.bg . Докато снима детето вика „Майко, мече! Ето го, истинско е!”.

Случката, която се размина без инцидент, е от 6 юли. Кафявият космат малчуган изкарал ума на

 

децата и на майките. В същото време наблизо се разхождала дама с две кучета, те погнали мечето и то останало затворено в стадиона, ограден с висока мрежа, а децата напуснали терена и за всеки случай притворили вратата на съоръжението.

По-късно мечето намерило пролука и се измъкнало от там. Нощта обаче беше много неспокойна, разказа Мария Зайкова, очевидка на срещата с малкото мече. Цяла нощ конете цвилеха, кучетата лаеха, наоколо има и други селскостопански животни, които също не бяха спокойни. Когато на следващия ден коментирахме, мнозина предположиха, че майката на мечето е слязла да го търси и това е подплашило кучетата и добитъка, затова през цялата нощ животните са издавали тревожни звуци, сподели пред кореспондента на „Марица” Мария Зайкова.


Само преди броени дни и младеж от Сопот имал непредвидена среща с голяма мецана. Той карал колело по пътя за Аневското кале, когато насреща му се изправила мечка. Тя застанала като човек на пътя, стояла на два крака. Изненадан и уплашен, младежът направил кръгом. През цялото време се боял, че тя може да го настигне.


Не знам към кого да не обърнем, кой може да помогне да се отдалечат мечките от населето място. И аз, и съседите ми не знаем какво може да се предприеме, за да се предпазим от среща с мечките, сподели Мария Зайкова. Те влизат в покрайнините на града, опасно е и за децата, и за възрастните.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker