34-ти контингент замина на мисия "Решителна подкрепа" в Афганистан
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 15 Август 2017 05:44

34-ти военен контингент голяма част от чийто състав е от 61-ва Стрямска механизирана бригада  замина за участие в международната мисия на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“. Официалната церемония се състоя на площад „Васил Левски“. Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев подари икона на Света Богородица на националния командир на контингента полковник Светослав Халваджиев и поздрави военнослужещите с думите: „Всички вярваме, че ще защитите дълга, който сте положили пред Родината независимо пред какви трудности ще изпаднете в дадена ситуация. Нека иконата на Света Богородица да пази всички вас, за да се върнете живи и здрави. На добър час!“ Слово произнесе заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков. Отец Златан, свещеник от карловска духовна околия, благослови войниците и ги поръси за здраве със светена вода.
Контингентът е в състав от 100 военнослужещи, от които 8 жени и включва: национален елемент; група за охрана на летище Кандахар в състав от 76 военнослужещи; щабни офицери в щаба на мисията на НАТО.
На церемонията присъстваха: Анатолий Величков – заместник-министър на отбраната, Антон Минев – заместник-кмет на община Карлово, генерал-лейтенант Пламен Атанасов – заместник-началник на отбраната, Стефан Янев – секретар по сигурност и отбрана на президента на Република България, Илия Милушев – съветник по сигурност и отбрана на президента, генерал-лейтенант Любчо Тодоров – командващ на съвместното командване на силите, бригаден генерал Валери Цолов – заместник-командир на Сухопътни войски, генерал-майор Груди Ангелов – началник на Военна академия „Георги С. Раковски“, бригаден генерал Пламен Йорданов – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, Теодор Шойлеков – председател на Общински съвет Карлово, главен инспектор Христо Бахлов – началник на РУП Карлово, кметове на населени места, представители на държавната и местна власт, представители на военно патриотични организации и съюзи, командири на военни формирования, близки и роднини на военнослужещите, граждани на Карлово.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker