Без прецедент: Над 80 % събираемост на местните приходи в Сопот
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 20 Септември 2017 17:49

Безпрецедентен резултат в събирането на местните данъци и такси за 2016 година регистрира общинската администрация в Сопот. За този период

в общинският бюджет влязоха 1 515 хиляди лева . В сравнение с всяка от предходните три години, те са почни двойно повече – тогава приходите в местния бюджет годишно са били около 850-900 хиляди лева, отчете на публичното обсъждане на бюджета за изминалата година кметът на общината Деян Дойнов. Това бе резултат от първата година на неговия мандат. Пред обществеността Дойнов направи не само отчет за приходите и разходите инкасирани от общинска администрация, но и детайлен сравнителен анализ на финансовата политика, която води екипа му в сравнение с тази тази от предходни мандати.

 

Двойно са се увеличи приходите от наеми на общински имоти. През 2013, 2014 и 2015 общинската администрация е събирала едва по 30 хиляди лева годишно от управлението на своята собственост. А през 2016 в хазната на Сопот от наеми на общински имоти са постъпили 80 хиляди лева.

Решителна промяна има в управлението и разходите за дейност „Чистота”, отчете кметът. В последната година на предходния мандат общината е имала сключен договор с фирма, която е осъществявала тази дейност. Да това се е плащало 215 лева годишно. Освен това извън разходите за фирмата са били платени още 50 хиляди лева за заплати и 30 хиляди лева за гориво, т.е. общо за дейността са изразходвани 295 хиляди лева. През 2016 към администрацията бе създадено звено „Чистота”. Разходите за него са 130 хиляди лева плюс 30 лева за гориво, отчете Дойнов.

В същото време общината приключва с изплащането на стари дългове за депониране на сметта в регионалното депо край Карлово, както и неплатените такси от предишни години към РИОСВ, които възлизаха на 800 хиляди лева.

В общината са работили много експерти по много европейски проекти, някои от тях започнати преди доста години. На мен се падна честта да приключа тяхното изпълнение и да ги разплатя , това също е повод да се направи оценка на свършената работа, заяви пред гражданите на Сопот Деян Дойнов.

Отчетът за изпълнението на бюджета, изнесен пред обществеността не породи никакви спорове и дебати от страна на гражданите. Всеки, който иска да продължим осъждането на тази тема, може да заповяда в кабинета ми, заяви Дойнов. /Марица/

 

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker