18-годишен карловец с 12-та присъда за кражба
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 17 Октомври 2017 14:13

18-годишен карловец с 11 присъди за кражби посегна за 12. път и сега ще лежи 8 месеца в затвора, въпреки че стойността на задигнатото е едва 66 лв. Този път младежът се изкушил от метални отпадъци, които тежали 200 кг, но стойността им според назначената стоковооценъчна експертиза е едва 33 ст. на килограм.


Младежът установил контакти с правосъдната система още от 14-годишен и има присъди от съдилищата в Карлово и Сливен и дори от Кубрат. Откраднал отново на дата, която разследващите не успели да конкретизират с точност, в периода от 21 до 31 март т. г. В компанията на малолетните си братя той превозвал оборски тор в каруца, като вършел това като услуга на друг човек. Докато минавали край един имот, видели, че в двора е  складирано отпадъчно желязо. Вратата към двора не била заключена и желязото бързо било натоварено в каруцата и изтъргувано в близкия пункт, а парите - похарчени.


След като бил заловен, младежът признал вината си и демонстрирал разкаяние. Прокуратурата поискала наказание от година и 3 месеца затвор, но съдът отчита като смекчаващо вината му изключително младата му възраст и фактът, че той няма родители, които да се грижат за него, което обяснява криминалната му биография.
Така Районният съд в Карлово му определя наказание от 8 месеца при първоначален строг режим зад решетките. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker