Задържаха девет роми за мелето край Баня
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 18 Октомври 2017 08:39

Полицията задържа общо деветима роми за нападението над служители от Държавно горско стопанство-Хисаря. Това съобщи за Радио „Фокус”- Пловдив говорителят на ОДМВР – Пловдив. Сред задържаните са осем младежи на възраст около 20 години и непълнолетен тинейджър. Те са с полицейска мярка на задържане до 24 часа. Под ръководството на Районната прокуратура

 

вчера са проведени активни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за установяване на извършителите на побоя. В мащабната акция на територията на град Баня са участвали служители от районните управления в Карлово и Хисаря, сектор “Специализирани полицейски сили” и Зонално жандармерийско управление – Пловдив. Проверени са общо 52 лица, 64 адреса и 32 моторни превозни средства. От полицейските служители и представители на държавно горско стопанство в Хисар са иззети общо около 40 куб незаконно съхраняван дървен материал, за което са образувани две досъдебни производства и съставени 6 акта по Закона за горите. Работата по пълното документиране на случая и събиране на данни за съпричастност и на други лица продължава.
Инцидентът стана на 16 октомври, около 20 часа край река Стряма в землището на град Баня, когато служители на Горско стопанство – Хисаря са били нападнати от група роми, местни жители, заради това, че стражарите са се опитали да спрат предотвратят незаконно придобиване на дървен материал. При последвалата физическа саморазправа на четирима от горските са нанесени телесни повреди. По случая е образувано досъдебно производство в РУ – Карлово по чл. 131, ал.1 от НК.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker