Кабаиванов посрещна Парламентарната комисия по отбрана
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 18 Ноември 2017 11:35

Народните представители от Комисията по отбрана в 44-ото Народно събрание се срещнаха с кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов в заседателната зала на общината. Днес Комисията проведе изнесено заседание в 61-ва Стрямска механизирана бригада по повод празника на Сухопътни войски – 19 ноември.

Кметът благодари на председателя на комисията генерал Константин Попов за посещението в Карлово. От своя страна генерал Попов заяви, че за него е чест в годината, когато честваме 180 години от рождението на Васил Левски да бъдат в неговия роден град и едно от заседанията на комисията да бъде проведено точно тук.

На срещата с представителите на Комисията по отбрана д-р Кабаиванов постави въпроси свързани с възможността за предоставяне на военно имущество, като техника, материали и оборудване с отпаднала необходимост, за ползване от общините.

Народните представители изразиха своята благодарност към кмета за готовността му да предостави общински терени за изграждане на жилища на военнослужещите.   Кметът на общината запозна народните представители с доброто взаимодействие между 61-ва Стрямска механизирана бригада и община Карлово, как бригадата активно участва в живота на общината и помага при преодоляване на природни бедствия, аварии и катастрофи в населените места.

След срещата с кмета, Комисията разгледа въоръжението и бойната техника на военното формирование, което е най-голямото в състава на Сухопътни войски.
Генерал Константин Попов подари на д-р Емил Кабаиванов почетна монета на първия председател на Народното събрание Антим І, а кметът връчи на генерала почетен плакет с образа на Васил Левски.


Д-р Кабаиванов и народните представители от Комисията по отбрана поднесоха цветя и се преклониха пред паметника на Васил Левски в родния му град - Карлово.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker