Полиция и жандармерия в Карловско! Разкриха 15 незаконни къщи и крадени дърва
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 22 Ноември 2017 16:08

Специализирана полицейска операция на територията на община Карлово за противодействие на битовата престъпност в малките и отдалечени населени места бе проведена днес от 7 до 16 часа.

Операцията бе съсредоточена основно в квартал "Стряма" на град Баня, в ромските махали на Розино, Слатина и Христо Даново.

 

Тя бе проведена от служители на Районното управление на МВР в Карлово, сектор Специализирани сили и Жандармерията.

В операцията участваха и служители от Държавно горско стопанство - Карлово и Държавно горско стопанство Клисура. В нея участваха и представители на община Карлово от дирекция "Социално подпомагане", дирекция " Незаконно строителство".

Проверени са били 114 адреса, 330 лица и 98 автомобила. Съставени са 9 фиша по Закона за движение по пътищата, 9 са и актовете. Бяха състевени два акта по Закона за горите.

По време на операцията са установени 15 частни домове без документи за собственост. Установени са 10 нарушители по Закона за МВР и без гражданска регистрация. По Закона за МВР са съставени 14 протокола.

В резултат от операцията са образувани три бързи производства. Едното е за съхранение на незаконно придобит дървен материал, като са иззети са 11 кубически метра незаконно добита дървесина.

Другото бързо полицейско производство е за притежание на огнестрелно оръжие без разрешително, третото е за притежание на акцизни стоки без бандерол.

Във връзка с механизма за обхват на децата в училище в хода на операцията са били съставени 29 формуляра в Розино и Баня , както и 27 предупредителни протокола на родители в тези населени места. По време на операцията няма задържани лица. /Марица.бг

 

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker