Националното сдружение на общините заседава в Карлово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 06 Декември 2017 19:00

В Карлово се проведе заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), което се състоя в зала „Васил Караиванов“. В него взеха участие кметове на общините Карлово, Велико Търново, Троян, Кърджали, Благоевград, Самоков и др.  Гост на заседанието бе Деница Николова – зам.-министър на

 

регионалното развитие и благоустройството, която проведе дискусия относно предстоящите промени в процедурите по Приоритетна ос 1 на ОПРР 2014-2020.
Досегашният управител на фирмата НСОРБ Актив ЕООД, която е собственост на НСОРБ – Силвия Георгиева, бе избрана единодушно за нов изпълнителен директор на сдружението. Тя ще заеме своя пост на 1-ви януари 2018 г.
По-важните точки от дневния ред на заседанието, които Управителният съвет на сдружението разгледа, бяха: Дейности по подобряване на финансовото състояние на общините, Становища на проекти по нормативни актове, Резултати от проведени Комитети по наблюдение на ОП и ПРСР, Оценка на подготовката и провеждането на национални форуми и Актуални проблеми на общините.
Председателят на УС на НСОРБ и кмет на община Велико Търново – Даниел Панов, благодари на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов за гостоприемството и добрата организация на провелото се заседание. Той написа и личен поздрав към него в паметната книга на община Карлово, който гласи: „С пожелания за много успехи! Продължавай да надграждаш и да превръщаш град Карлово в най-доброто място за своите съграждани и за по-добро място за развитие на децата на България! Весели и щастливи празници!
.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker