Доброволците на Цветина с приз за парк "Войнишка майка"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 09 Декември 2017 08:54

Доброволците, които създадоха най-якото място  край парк "Войнишка майка" в Карлово, получиха приз за своят проект. Отличието е за  сдружението „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“, управляващо Младежкия информационен център в Карлово. То получи цялостното  признание за 10-годишната си работа в сферата на младежката дейност и насърчаване на младежкото доброволчество. С над 150 международни проекта по програмата, 11 проекта по Европейска доброволческа служба и различни кампании и инициативи на местно ниво сдружението е сред най-активните младежки организации в страната. 

На конференцията на програма „Еразъм+“ сдружението бе сред петте организации за цяла България, получили признание и награди за работата си с младежи доброволци.
За конкурса „Най-добра доброволческа инициатива“ тази година сдружението кандидатства с инициативата за изграждане на „Якото място в Карлово“ в парк „Войнишката майка“ - инициатива, която стана възможна благодарение на проекта на сдружение „БГ Бъди активен“, но и основно на доброволческия труд и ентусиазъм на всички, активно включили се в обновяването на парка - деца, младежи и граждани.

„Признанието ни ангажира и мотивира, като Младежки информационен център и Евродеск точка, да продължим да предоставяме възможности за активно младежко включване в местни, национални и международни проекти, за да допринасяме както за личностното израстване на доброволците, така и за подобряване средата на живот за цялата местна общност, сподели ръководителят на сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“ Цветина Захарлиева.
Предметните награди, които сдружението получи, ще бъдат използвани за подобряване работата по проекти на организацията: магнитна дъска за планиране на нови проекти, професионален фотоапарат за по-добра визуализация на инициативите и проектите ни, пътнически сак за още много международни проекти по програма "Еразъм+" и зарядно, за да се презареждаме с нови сили, идеи и емоции, разказа Цветина Захарлиева.

Организацията подготвя доброволческо парти за всички свои активни младежи доброволци, но преди това ги чака още една доброволческа акция, насочена към децата на община Карлово.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker