Разследват петима от Иганово за бракониерски лов
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 11 Декември 2017 06:45

Петима мъже  от Иганово са  разследвани за бракониерски лов край хижа "Певците" в  Национален парк "Централен Балкан. Дирекцията на НП „Централен Балкан“ провери сигнал за присъствие на хора с ловно оръжие в хижа „Певците“ - парков

 

участък Карлово, в защитената територия където внасянето на ловно оръжие и ловът са забранени. В хижата парковите охранители са посрещнати от петима мъже с шест ловни кучета. Открита е ловна пушка, законно притежавана от едно от  лицата и спортен мотоциклет без регистрационен номер.  Пред хижата са намерени вътрешности от животно, видимо по-скоро убито отколкото разкъсано от ловни кучета, както опитали да обяснят петимата мъже на парковите служители. След оглед на района в храстите е намерена самоделна ловна пушка. При тези обстоятелства обективно възникват подозрения за бракониерски намерения. По указания от Районното управление на полицията в Карлово, парковите служители  са придружили лицата до с. Иганово, където са предадени на полицейския екип.

Мъжете са отведени за разпит в Карлово. От  парковата дирекция са съставени два констативни протокола – общ за случая и на притежателя на ловната пушка. Изясняването на фактите и обстоятелствата продължава.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker