При спецакцията: Провериха 71 адреса и 228 лица в ромските махали в Баня, Розино,Христо Даново и Слатина
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 13 Декември 2017 12:25

В рамките на засилените мерки за противодействие на битовата престъпност в малките и отдалечени населени места, днес в град Баня и селата Розино, Христо Даново и Слатина бе проведена специализирана полицейска операция.  Съвместните действия са осъществени от служители на районното управление в Карлово, сектор “Специализирани полицейски сили” и Зонално жандармерийско управление – Пловдив. Участвали са и представители на държавните горски стопанства в Карлово и Клисура, Община Карлово и нейните дирекции “Незаконно строителство” и “Социално подпомагане”.

По време на акцията са проверени 71 адреси, 103 моторни превозни средства, 8 търговски обекти и 228 лица. Установени са 22 жилища без документи за собственост. Съставени са 22 акта по законите за МВР и гражданската регистрация и по един – съгласно Закона за горите и Кодекса за застраховането. За нарушения на Закона за движение по пътищата са издадени 10 акта и 25 глоби с фиш. С полицейски протокол по ЗМВР е предупредено едно лице.

Според действащия междуинституционален механизъм по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици, са посетени 10 адреса, в 5 от случаите са съставени предупредителни протоколи на родители.

Образувано е бързо производство за управление на автомобил с регистрационен номер, издаден за друго моторно превозно средство.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker