Трима игановци си направиха банкет с луканките на съседа
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 15 Януари 2018 17:46

Трима приятели от карловското село Иганово заформиха дискусия преди Коледа дали да си купят прасе, или да откраднат конските луканки на съсед и така да си спестят главоболията около празничната трапеза. В крайна сметка откраднали луканките, а като бонус намерили в къщата и известно количество свински консерви, защото собственикът се занимавал с животновъдство. Взели и тях и изчезнали. Били заловени обаче още на следващия ден и вече са с присъди от по 6 месеца условно с 3 години изпитателен срок, произнесени от Карловския районен съд.
Тримата познавали фермера, защото инцидентно работели за него. На 2 декември м. г. се събрали в къщата на единия и след като взели решението да откраднат луканките, се насочили към набелязаната къща в 3 часа същата нощ. Знаели, че животновъдът нощува на саята си извън селото и в жилището няма да има никой. Успели с помощта на керемида да разклатят и извадят пирончета, които държат стъклото на един прозорец, и така влезли в къщата. Задигнали 130-те луканки, които съхнели на терасата, а пътьом забърсали и 80 домашни консерви със свинско. Разделили си ги и се прибрали.
След като били изобличени още на другия ден, предали доброволно остатъка от заграбеното. Значителна част от луканките и консервите обаче вече били изядени, защото тримата успели да върнат едва 63 луканки и 32 консерви.

Тримата признали вината си пред съда и ако не са доволни от наказанието, може да се обърнат към Окръжния съд в Пловдив. /marica.bg/

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker