Граждански комитет ще следи планираните сечи в Боровата гора над Сопот
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 16 Януари 2018 17:44

Граждани ще контролират провеждането на сеч в Боровата гора над Сопот. Около това предложение на кмета на общината Деян Дойнов се обединиха десетки жители на Вазовия град, които участваха в общоградско събрание по повод предстоящите лесоустройствени мероприятия в Боровата гора. Събранието бе инициирано от директора на Държавно горско стопанство - Карлово Златю Кличев и кмета Деян Дойнов.

Част от сопотненци заподозряха, че

 

предстоят множество сечи, те показаха снимки в телефоните си на маркирани дървета.

 

Лесоустройственият проект на Боровата гора е бил обсъждан с гражданите на Сопот  и едва след това приет окончателно. Това е станало в периода 2013-2014 година, стана ясно по време на събранието. Тепърва ще се търси протоколът от това обсъждане.

Манол Атанасов, Митко Панов, Костадин Белов и Петър Маринов се включиха в гражданският комитет, който ще следи как се провежда сечта в Боровата гора. Директорът на ДГС Златю Кличев заяви, че в най-скоро време заедно с него ще отидат в в масива и ще отгледат отново всяко маркирано дърво и едва след това ще се пристъпи към планираното още през 2013-2014 година мероприятие. Гражданският комитет ще следи и всяко действие в гората на фирмата, която ще извършва сечта.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker