/Обновена/Корнелия Нинова в Сопот: По реколтата от вино личи, че сте трудолюбиви и обичате земята си!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 11 Февруари 2018 13:12

Лидерът на БСП Корнелия  Нинова дойде на празника на виното и любовта в Сопот. Тя бе в града на Вазов и на Големия старопланински събор по покана на кмета на Деян Дойнов, който е член на партия и като кандидат на БСП спечели местните избори през  октомври 2015 година. Корнелия разговаря с десетки хора, дошли на събора. Тя сподели, че в града на Иван Вазов поздравява всички  с неговите думи: Идеалът на земното щастие е в

 

труда, в здравето и в природата". Бъдете здрави,по реколтата от вино личи, че сте трудолюбиви и обичате земята си.

Днешният празник е чудесен повод да се съберем заедно хиляди българи, да уважим традицията ида си пожелаем днес ние,

 

а утре децата и внуците ни да пази обичаите си, да тачим българщината и да бъдем единни, заяви Корнелия Нинова.

Големият старопланински събор „Да стоплим сърцата с вино и любов” събра хиляди   хора от Сопот и региона,

а кметът Деян Дойнов, яхнал черен кон тежковоз с бяла звезда на челото, поведе шествието към лозята, за ритуала на Зарезан. Последваха го Етрополския духов оркестър, съставът „Големите гайди” от Асеновград,  кукерите от Войнягово, Царят на лозята Тончо Точмакчиев и неговата екранна партньорка Ани Михайлова.

Малко по-късно оркестър „Калофер”, горещите танци на ансамбъл „Розова долина”  на сцената, песните на Славка Калчева,  виното и много димящи скари вдигнаха настроението на хората , дошли да стоплят  сърцата с вино и любов.

Сред гостите на празника бе и лидерът на БСП Корнелия Нинова, която дойде по покана на кмета Деян Дойнов.  Тя  мина сред хората на Манастирска поляна  и се поздрави с тях.  Идеалът на земното щастие е в труда, в здравето и в природата, казва Вазов, затова в неговия град ви поздравявам с Вазовите думи, каза Нинова. Бъдете здрави, по реколтата от вино личи, че сте трудолюбиви и обичате земята, каза още Корнелия Нинова.

Както се полага на празника на виното и любовта

с награди бяха удостоени най-добрите домашни вино и най-романтичния художествен текст  на тази тема.


За своя кехлибарен еликсир от прочутия карловски мискет награда получи Димитър Минчев.  Д-р Димчо Труфчев, който е известен поет и публицист, бе удостоен с приз за най-добър художествен текст, посветен на любовта.

Всяка година на този ден общината поощрява младите новобрачни двойки. Тази година наградата бе за Иван и Паулина Дечеви.

Журналистът  Емил Розов засука Вазовски мустак на Манастирска поляна край Сопот.

Легендата на БНТ получи приза от кмета на общината Деян Дойнов.  Конкрусът „Най-хубав Вазов мустак” бе учреден преди 15 години, а лауреатът се определя от местна комисия, която месец по-рано започва да оглежда мъжете, чието „украшение” е най-достойно за награда.

Никога не съм били толкова развълнуван и толкова горд с приза Вазов мустак, сподели Емил Розов. Като ученик, после по-късно и като студент, аз бях отличен рецитатор. А  един от поетите, който съм рецитирал най-много е именно Иван Вазов. Разбира се, че полагам грижи за този мустак и мога да ви кажа, че за 40 години той е бил обръснат един единствен път в едно телевизионно предаване на живо. Бяха ми отредели роля на жена, за да   ме дегизират, обръснах мустака, обясни журналистът.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker