Свлачище затвори жп линията Карлово-Пловдив
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 22 Март 2018 10:19

Скална маса се свлече тази нощ  на жп линията Карлово-Пловдив в района на спирка Отдих и затвори движението на влаковете. На препятствието попаднал първият влак тази сутрин, който тръгва в 5.12 часа от Карлово. Около 5.32 часа в района на сприка Отдих локомотивът попаднал на камъни, които

повредили подвеските и снегопочистващата част, заяви Вълко Станев, началник на служба „Пътнически превози” в Карлово.

Машинистът и бригадата на влака разчистили част от паднала маса. Влакът, макар и с повреди по локомотива, е продължил до Долна Махала. Там екипът е поискал изправен локомотив, за може влакът да продължи до Пловдив.

Следващият влак, който е тръгнал от Пловдив за Карлово също е имал затруднения. На същото място е паднала още земна маса примесена с камъни.

Бригада  от карловската жп секция отстранява препятствията по жп линията в района на спирка Отдих, каза още Вълко Станев.

През това време в участъка Баня- Долна Махала вместо с влак, пътуващите се извозват с автобуси. В останалата част на жп линията се движи влак. Има закъснение на влаковете, заяви още Вълко Станев. До обед  движението  ще бъде възстановено напълно и по разписание, каза още началникът на служба Пътнически превози в Карлово.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker