Сопотненецът Добромир заплашвал рейнджъра
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 23 Май 2018 16:05

Малко преди кървавото убийство в квартал Кючук Париж, което разтресе Пловдив в нощта срещу понеделник, убитият полицай Добромир Лазаров се обадил на убиеца Ангел Желязков по телефона и го заплашил, че ще го убие с думите: "Ще те убия педерас*че малко! Къде си, ще те трепя!" Това стана ясно при разглеждането на мярката за неотклонение, с която се захванаха военните магистрати днес.

И в момента Военният съд под тепето обсъжда коя ще бъде най-подходящата мярка за неотклонение спрямо рейнджърът Ангел Желязков. Срещу него са повдигнати обвинения за това, че в нощта срещу понеделник, около 01.00 часа, на улица "Болград", чрез нанасяне на един удар с нож в областта на сърцето, умишлено е умъртвил Добромир Лазаров от град Сопот, като убийството е извършено по особено мъчителен за убития начин.

32-годишният Желязков бе доведен в съдебната зала от цяла група служители на реда. Ръцете му бяха с белезници, а прангите бяха вързани с вериги за кожен колан, с който беше препасан обвиняемият. Защитата на командоса пое пловдивският топадвокат  Красимир Елдъров.

Пред сградата на военното съдилище се бяха събрали цяла дузина колеги на Ангел Желязков. Те бяха там, за да подкрепят обвиняемия и разказаха, че никога не са виждали агресия от страна на командоса.

Според прокуратурата смъртоносният удар с нож е попаднал в сърцето на Добромир. Сопотският полицай е починал час по-късно в УМБАЛ „Св. Георги“. Разпрата стана заради дознателката Люба Алексова, която е живеела от няколко години на семейния начела с военния. Преди повече от година обаче Люба започнала работа като полицай в РУ-Карлово, където се запознала с полицая Лазаров.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker