Карлово чества 181 години от рождението на Васил Левски и Празника на града
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 17 Юли 2018 00:42

Започват празнични прояви в Карлово. Ще честваме  чества 181 години от рождението на Васил Левски, 18 юли е и празник на града.

На 18 юли сутринта от 9:00 ч., в църквата „Св. Николай“ ще започне света литургия в чест на рождената дата на Васил Левски. След това кметът на Карово д-р Емил Кабаиванов, председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков и ръководството на общината, гости и граждани ще положат цветя на гроба на майката на Васил Левски, тя почива в двора на храма.

От площад „Васил Левски“ ще

 

потегли литийно шествие. То ще се установи на площад „20-ти юли“, където в 10:30 ч. ще бъдат издигнати националния трибагреник и знамето на Карлово. Ще бъде отслужен молебен за благоденствието на града, на жителите му и на неговите гости. На площада кметът на Карлово ще посрещне участниците в Националния туристически поход „По стъпките на Васил Левски”.

Преди обяд в националния музей „Васил Левски“ ще започне литературно-музикална програма. В 16.00 часа в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово ще бъде открит литературен салон. Там ще бъдат представени най-новите книги, посветени на Васил Левски.

В 20:20 ч. от Национален музей „Васил Левски“ с тържествен ритуал, ще бъде изнесено знамето на Карловския революционен комитет. Предвождани от него, гражданите и гостите на града ще стигнат до площад „Васил Левски“, където от 21:00 часа на площад „Васил Левски“ кметът на Карлово ще открие тържествения митинг-заря.

Утре в 19.30 часа на площад 20 юли“ ще се състои церемонията по връчване на наградата на Карлово. От 20:00 ч., на площада започва празничен концерт с участието на Биг бенда на Българското национално радио с диригент Антони Дончев. А в 21:00 ч., ансамбъл „Българе“ ще представи тематичен спектакъл, посветен на Васил Левски.

През целия ден в националния музей „Васил Левски“ ив Историческия музей ще бъдат отворени тематични изложби, ще има празнични прояви.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker