Днес: Музеите вадят най-старите книги за Васил Левски
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 16 Юли 2018 17:04

Най-старите издания за Васил Левски, които се съхраняват в Карлово показват днес в една от залите  на Историческия музей в Карлово. Откриването на изложбата е в 11.00 часа. Тя  представя

 

ценни издания, едни от най-стойностните изследвания на български и чуждестранни историци, посветени на живота, рода и делото на безсмъртния Апостол на свободата Васил Левски. Голяма част от представените книги са първи издания, преиздавани неколкократно и до днес се цитират и четат, защото са основополагащи научни трудове в цялата историопис за жизнения път, идеите, революционната му дейност, "горещи" моменти в дискусиите в сблъсъка на отстояване на личните мнения в мъчителния творчески процес на търсене на истината. За някои от авторите- заслужили български историци това са най-значимите им изследвания и книги, писани от тях, които си остават с голяма и непреходна стойност, свидетелства за нестихващия интерес, преклонение и почит към личността на Васил Левски.

 

Изложбата е съвместна проява на Историческия музей и на Национален музей "Васил Левски", посветена на 181 години от рождението на Апостола.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker