Скулпторката Николина Канарова с награда за Левски
Шрифт Larger Font Smaller Font
Сряда, 18 Юли 2018 13:39

В днешния празничен ден в НМ „Васил Левски“ по традиция бе връчена наградата на карловския комитет „Васил Левски“. Тази година носител стана изтъкнатия художник и скулптор Николина Канарова. Извайвала и рисувала дълги година Апостола на свободата, пресъздала в картините си красотата и автентичността на Карлово. Наградата беше връчена от председателя на комитет „Васил Левски“ – Златан Тодоров. В дух на преклонение, Николина  Канарова дари паричната сума, с която е съпроводена наградата, на НМ „Васил Левски“, за да бъде използвана за поддържане и обогатяване на родната къща на Апостола..

Директорът на музея Дора Чаушева приветства кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и многобройните посетители, дошли да се преклонят пред майката Гина Кунчева, дала на България най-свидния син на България, и да разгледат мястото, от където тръгва забележителния подвиг на Левски. В литературно-музикалната програма, проведена в двора на музея, участваха деца от музикална формация „Карловойс“, които изпълниха авторска песен за Апостола.

По-късно, в експозиционната зала на НМ „Васил Левски“, беше открита изложбата „Аргонавти на свободата – Гарибалди и българите“, с която гостува регионален исторически музей – Варна.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker