Ще се раждат бебета в Карлово, НЗОК разреши пътеките в АГ-отделението!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 14 Август 2018 15:27

След проведения вчера протест на жителите от Карлово и региона против спиране на 12 клинични пътеки на АГ отделението в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ и проведените няколкократни разговори на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и управителя на общинската болница д-р Христо Пелев с управителя на НЗОК д-р Дечо

 

Дечев и зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева, проблемът със спиране на клиничните пътеки в АГ отделението е решен в полза на карловската болница.

 

Нещо повече, подписано е Споразумение между НЗОК и Българския лекарски съюз, с което се гарантира че подобни проблеми в общинските болници в бъдеще ще бъдат решавани  положително в полза на болниците.


Кметът на община Карлово благодари на управителя на НЗОК д-р Дечев, за бързата реакция и разрешаването на случая в полза на жителите на карловската и съседните общини.


Благодарим на всички граждани, лекари и специалисти за активното участие във вчерашния протест, в резултат на който се стигна до днешното справедливо решение. Това показва за пореден път, че когато сме заедно и подкрепяме каузи в интерес на гражданите и обществото, се постигат положителни резултати.

 

Днес кметът на Карлово се обърна съм своите съграждани: Уважаеми съграждани, утре е големият християнски празник Успение Богородично. Празник на Светата Дева Мария - закрилник на майките, децата и семейството. Каним ви от 9.00 ч. в храм „Света Богородица“ заедно да присъстваме на Празничната света литургия!

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker