Да мечтаем за Баня, но и да работим за Баня!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 26 Август 2018 14:16

Жителите на Баня отпразнуваха 16 години от обявяването на населеното място за града с нови придобивки -Информационен център –Перголата  и обновена детска площадка.

Да поздрави жителите на  Баня, както и курортистите кметът на общината д-р Емил Кабаиванов доведе цялото

 

общинското ръководство на празника -Теодор Шойлеков –Председател на Общински съвет, Данка Люртова – зам. Кмет на Община Карлово, Стефан Стефанов –Секретар на Община Карлово, Общински съветници и кметове на населените места.


Д-р Емил Кабаиванов и кметът на Баня Стамен Гешев откриха  Информационен център –Перголата , по Проект „Парк Васил Левски –място за отдих,спорт и развлечение”, част от проекта „Активни общности: изграждане на капацитет за промяна“на Платформа АГОРА, с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и Общински фонд за подкрепа на местни инициативи.

За благоденствието, здравето и благополучието на жителите на Баня отец Николай Краев отслужи водосвет.

Кметът на Баня Стамен Гешев поздрави съгражданите си. Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му, припомни крилатата фраза кметът. Той пожела на своите съграждани да мечтаят за развитието на Баня, но и да бъдат активни и да съдействат за това.

Баня има хилядолетна история, припомни  кметът на общината Емил Кабаиванов. А последните 16 години, откакто населеното място е обявено за град са кратък миг от тази история. В следващите години Баня ще  се утвърждава и като добро място за живеене, и като посещаван курорт, увери  в приветствието  си съм жителите на Баня Кабаиванов.


Жените от Общинска организация на ПП ГЕРБ  и тази година се присъединиха към празника с кулинарна изложба от разнообразни ястия, като отличиха сръчните домакинки.


Началото на празника дадоха прекрасните гласове от Пирин, трио „Македонка” - с. Беласица, общ.Петрич и танцьорките от фолклорен клуб  „Тракийка”, които завиха хоро   на звучните пирински песни. В края на вечерта се включиха и Женската певческа група от с.Ведраре.
За пореден път беше присъден призът от фолклорното надиграване „Средногорска плетеница-Баня 2018”.

Наградите спечелиха : Първо място - Фолклорен клуб при НЧ „Н.Й.Вапцаров -1906г.” - с. Васил Левски

Второ място -Танцова формация „Ритъм” с . Борино, обл. Смолян–II място

Трето място - Танцов клуб „Старопланинска китка”при НЧ “Васил Левски -1927” Карлово, кв.Сушица

Клуб за народни танци „Колорит” при НЧ „В.Левски” - с.Войнягово и Танцов клуб „Жар” -с.Ведраре получиха медали и грамоти за участие.

Илианка Петрова от Танцов клуб „Жар” -с.Ведраре и Никол Джунгурова от Ирландия, получиха медали и Грамоти за участие в Фолклорната надиграваме „Средногорска плетеница –Баня 2018”.


Вечерта завърши с кръшни хора, под звуците на оркестър „Марица” с ръководител Хари Асенов.


Организаторите на празника благодариха на  всички участници, които доставиха истинска радост и наслада на местните хора и гостите. Те благодариха и на журито  от професионалисти, както и на  спонсорите.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker