Задава се Карловският панаир, ще развържете ли кесиите?
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 27 Август 2018 17:58

Жителите на Карлово и региона очакват  есенния  панаир.  Подготовката за него вече е в ход. А по традиция  от 120 години към родния край специално за панаира се завръщат и гурбетчиите. Панаирът отдавна не е единственото място за пазаруване, макар в миналото точно тогава започвала подготовката за  есента и зимата. Но и до днес в него все още има очарование, забавление и малко носталгия.

Две увеселителни фирми и осем временни заведения за скара и напитки разпъват шатри на Карловския есенен панаир. Тържището, което се провежда повече то сто години без прекъсване в последната събота и неделя на август е чакано от хиляди жители на Подбалкана и страната. Традиционният алъш-вериш на стоки за бита, дрехи и обувки за учениците, сувенири и ръчно приготвени лакомства започва от петък преди обед и продължава до неделя вечер. Тогава търговците броят оборота, смятат печалбата и заплюват местата за сергиите за следващата година, припомнят възрастни карловци.

 

Тази година Карловският панаир започва 31 август и ще продължи на 1 и 2 септември, съобщи Валентин Сотиров, управител на звено „Общински пазари и тържища“ към Община Карлово. Подготовката на терена и оформянето на местата за търговците вече започна. Очакваме голям брой търговци от цялата страна. Най-нетърпеливите вече подадоха заявления за места. Крайният срок за подаване на заявления и плащането на такса е 29 август ,поясни Сотиров.

Увеселителните съоръжения ще бъдат разположени  на стадион „Васил Левски“. Там най-малките ще могат да се забавляват на виенското колело, няколко вида люлки, батути, коли, стрелбища. Ще се използва цялата площ на стадиона, за да се разположат  удобно съорженията и да има възможност посетилите да се чувстват свободно между тях, каза Сотиров.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker