Актьори от Шуменския театър гостуват на Карловска сцена
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 30 Август 2018 13:48

НА ДРУГАТА СУТРИН
от Питър Куилтър
превод – Харалампи Аничкин

постановка – Красимир Ранков

Със специалното участие на Красимир Ранков,
актьорите от трупата на шуменския театър - Валентин Василев, Марина Мозжухина, Александра Михайлова
и балерините:
Александра Иванова и Петя Димитрова


Някои съботи започват с поредица от въпроси. В чие легло те стресна будилникът? Как й беше името и въобще какви ги вършихте снощи?! Нима сексуалната фурия, връхлетяла в спалнята, е нейна майка?! И откъде накъде двете без свян ще обсъждат креватните ти способности, без да се съобразяват с мъжкото ти достойнство?! Но най-вече – би ли рискувал и следващата събота да се събудиш до същото момиче и да провериш каква изненада за закуска е приготвила майка й?
****
Пиесите на Питър Куилтър (Peter Quilter) са поставяни в повече от 40 страни по света и са преведени на 30 езика. Той има три много успешни спектакъла във West End, London и един хит, който се играе на Бродуей. Два пъти е номиниран за наградата Оливър - за най-добра нова пиеса и за най-добра нова комедия.

Първият му международен успех е комедията „Славна!“  (‘Glorious!’) – истинската история на Флоранс Фостър Дженкинс (Florence Foster Jenkins), най-бездарната певица на света. Премиерата на спектакъла се е състояла в Duchess Theatre, West End, London. Oттогава е видян от над два милиона зрители в театрите на пет държави.

Питър Куилтър е автор на музикалната драма за известната Джуди Гарланд „Краят на Дъгата“ (Judy Garland, ‘End of the Rainbow’). Световната премиера на спектакъла е в Sydney Opera House, Australia, последвана от продукции в дузина големи градове. През 2010/2011 г. спектакълът се играе във West End, London, а билетите са разпродадени до прехвърлянето му на Broadway през 2012. Спектакълът има 176 представления в Belasco Theatre, New York.  Отразен е с възторжена статия в New York Times и получава три номинации за наградата Тони. В момента в Лондон се снима филм по пиесата, озаглавен „Джуди“ (‘Judy’) с участието на Renėe Zellweger.

Останалите пиеси на Питър Куилтър, включително „Бандата на момчетата“ (‘Boyband’), чиято премиера е в Guilgud Theatre, London са поставяни в Амстердам, Копенхаген, Кейп Таун, Братислава, Талин и Токио. Той е автор и на няколко камерни пиеси като „Дуети“ (‘Duets’) и „Актрисата“ (‘Actress’), които са за двама актьори.

Най-новата творба на Питър Куилтър е мюзикълът „Възхитителните“ (‘Starstruck’). Действието се развива през 1955 г. в Лас Вегас, където се срещаме с Франк Синатра, Марио Ланза, Либерас и Марлене Дитрих. Скоро Куилтър завърши най-новата си комедия „Бестселър“ (‘Bestseller’).

Спектакълът не е подходящ за лица под 14-годишна възраст.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker