Розино изпревари Баня и Калофер по брой на ученици
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 13 Септември 2018 07:18

Основното училището в Розино води по брой на ученици в населените места извън Карлово. То изпреварва градовете Баня, Калофер и Клисура с почти два пъти повече паралелки през предстоящата учебна година. По брой на ученици преди учебните заведения на градовете на Карловска община се нареждат и основните училища в Христо Даново и Кърнаре. Освен това училище „Христо Ботев” в Калофер, преобразувано т от основно в средно по настояване на местната общност и тази, и миналата година не успя да сформира паралелка след седми клас.

Миналия ден Карловският общински съвет утвърди мрежата от училища и детски заведения за новата учебна година, която се открива след броени дни. С най-голям брой ученици, разпределени в 49 паралелки е средно училище „Васил Левски” в Карлово. То има превес над другото средно общински училище „Христо Проданов” предимно в броя на паралелките до 7 ми клас. В това училище няма да има подготвителна група. В СУ „Христо Проданов” са сформирани общо 32 паралелки.

Основно училище „Неофит Рилски” в Баня изпреварва пред училища във Ведраре и Калофер с една паралелка.

Най-малкото училище в Подбалкана – „Васил Левски” в Иганово събира четири паралелки, има и една подготвителна група, пише в. "Марица". Иганово наброява едва 400 жители, но в селото идват ученици и от Певците. Така старото училище, основно ремонтирано през 1999-2000 година продължава да е пълно с деца. Но първолаците в Иганово тази година са едва 10, тук е и най-малката паралелка в общинските училища в общината за тази учебна година.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker