В Калофер робот крои униформите на българския войник
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 17 Септември 2018 09:02

Робот ще крои униформите на българските войници и офицери.   Той ще подава на поточна линия и така производителността на труда ще нарасне, а качеството на облеклата ще стане по-добро. Новото съоръжение е в завода на Интендантско обслужване ЕАД в Калофер. То е на стойност 200 хиляди лева, съобщи Румен Найденов, заместник-управител на дружеството.

130 работници и служители работят в калоферския завод. Предприятието изпълнява  поръчка на Министерството на отбраната за полеви /камуфлажни/ облекла на Българската армия, каза още Румен Найденов.

Роботът с поточната линия бяха открити  миналия ден от министъра на отбраната Красимир Каракачанов, в чието ведомство е търговското дружество.

Заместник-кметът на община Карлово Стойо Карагенски, от името на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, поздрави персонала и ръководството на „Интендантско обслужване“ ЕАД клон Калофер по повод 62 години от основаването на държавното предприятие. Карагенски пожела клонът в Калофер да продължи да се развива все по-успешно и със съдействието на принципала – Министерството на отбраната, работещите да имат подсигурена работа и по-високи доходи в бъдеще.

Инженер Карагенски заедно с министъра на отбраната Красимир Каракачанов и висши военнослужещи разгледа новата мощност на „Интендантско обслужване“ клон Калофер – кроялен робот от най-ново поколение. Държавата е инвестирала в новото оборудване около 200 хил. лв. за закупуване на техниката и реновиране на цеха, в който се намира роботът.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker