Първолаците от Сопот - на училище с книжка, дар от кмета Деян Дойнов
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 17 Септември 2018 17:33

Книжка, подарък от кмета получи днес всеки първокласник от града Иван Вазов. Деян Дойнов  приветства учениците и в началното училище „Неделя Петкова”, където да първи път в класните стаи ще влязат 77 момчета и момичета. В най-старото училище в Сопот през тази учебна година ще се учат общо 298 деца. Те влизат в обновени класни стаи, ремонтирани през летния сезон.

Още 25 първокласници от Сопот тръгват на школо днес. Те ще учат в средно училище „Иван Вазов”. Там от първи до 12-ти клас учат 391 ученици. Това училище също е обновено през лятото и учителският колектив с нетърпения очаква да посрещне децата и младежите, на които ще преподава.

Млада смяна расте във възрожденското градче. В трите детски градини от днес тръгват общо 350 момичета и момчетата. Всяко от тях също ще получи подарък за първия учебен ден. Най-многобройни са групите в детска градина „Приказен свят”, където на забавачница тръгва 127 деца.

Преди 20-тина дни в Сопот отвориха врати и детски ясли „Мечо Пух”. През лятото там бе извършен основен ремонт на кухненския блок,частични ремонти на сервизните помещения. Занималните са с нови подови настилки от паркет. Сплотен колектив се грижи за 36 деца, записани да посещават детските ясли.

В началото на септември в Сопот бе открита Вазова алея. Тя тръгва от възрожденската част на града и води до патриотичния комплекс „Аз съм българче”. По благоустроеното трасе са поставени табла със стихотворения на Иван Вазов. Очакванията на общината и къща-музей „Иван Вазов” са, че освен за туристите, Вазовата алея ще стане любимо място на по-големите ученици от Сопот. Най-нетърпеливите прочетоха стихове на народния поет там още на 5 септември, когато се честваха 15 години от обявяването на Сопот за община.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker