Проект "Ученически практики" подготвя ученици за автомонтьори
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 18 Септември 2018 08:22

Завърши проектът "УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ'' - ФАЗА 1, съфинансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма «Наука и образование за интелигентен растеж». в ПГ «Братя Евлогий и Христо Георгиеви» - гр. Карлово. Проектът включва организиране и провеждане на ученически практики в реална работна среда за учениците от X, XI и XII клас под ръководството на наставници от фирми-партньори и наблюдаващи учители от училището.

Новост за тази учебна година е регистрирането и работата на учебно-тренировъчна фирма. Продължителността на провежданите ученически практики е 240 часа, а стажантите получават сертификат за участие и 300 лева стипендия.

Учениците усвоиха определени знания в професионалната си реализация, което предизвика интереса им и изявиха желание да се занимават и занапред с тази добре платена работа.

Някои от тях казват, че ще продължат да се занимават с тази професия, защото им доставя удоволствие и искат да се занимават с това. Подобряват се връзките между професионалното образование и бизнеса, което е много хубаво. Така накрая от тях стават много добри автомонтьори и всеки един от тях може да се развива в даденото направление и да ремонтира всякакви видове марки автомобили.

Информация за проекта можете да намерите на сайта: www.upraktiki.bg

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker