Още награди и медали за фолклорните състави на читалището в Баня
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 18 Септември 2018 09:19

Фолклорните групи при НЧ” Св.Св.Кирил и Методий -1914г.” - гр.Баня се върнаха  от два Фолклорни фестивала и ХVI Международен панаир на традиционните занаяти Етъра 2018 с големи награди.

Преди началото на новия творчески сезон, три от фолклорните групи за ЛХТ при читалището в гр.Баня, се завърнаха с плакети, медали, дипломи и почетни грамоти от фолклорен фестивал „Китен и приятели” 2018 –гр.Китен , ХV Черноморски събор „Евро фолк -2018” и ХVI Международен панаир на традиционните занаяти 6 -9 септември в Етнографски музей на открито Етъра 2018, Габрово.

На 6 септември , момичетата от ФК „Тракийка” представиха гр.Баня и община Карлово в Международния панаир Етъра, същият ден в гр.Китен ,момчетата от Кукерската група и ДФФ „Зорница” взеха участие в дефилето и в концертната програма на фестивала „Китен и приятели”2018.

Кукери и танцьори водеха дефилето и участваха в концертната програма на ХV издание на Черноморски събор „Евро фолк -2018” . Групите бяха подкрепени от Председателя на читалището Мария Митковска, която беше неотлъчно от децата.

Благодарности на всички участници от Кукерската група с ръководител Минко Чакръков, на момичетата от ДФФ „Зорница” и ФН „Тракийка” , с художествен ръководител Мария Генчева, които защитиха по достоен начин както читалището, така също гр.Баня и Община Карлово.

Бибилотеката при читалището може да се похвали със спечеления проект за нови книги към Министерството на културата, на стойност 2527 лева. Това е радостна новина за читателите на библиотеката за новия творчески сезон.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker