Снимката на Левски като даскал - той ли е или не е той?
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 21 Септември 2018 07:02

Версия за малко известна снимка на Васил Левски от времето, когато той е бил учител в карловското село Войнягово взриви социалните мрежи. Фотосът е бил публикуван от младеж на фабриката за идеи "Резиденция баба", който заедно с други младежи към настоящия момент са в карловското село Войнягово. Статия за това написа журналистът от

 

вестник "Телеграф"  Константин Цончев и тя  бе преписана от доста сайтове като собствена сензация. В нея се разказва, че секретарката на местното читалище разказала на младежите за делото на Апостола на свободата и неговия принос в селото през времето, през което той е бил преподавател в училището. Показала им снимката на Левски, която от години се съхранява в сградата в селото, където той е учителствал, разказва вестникът.

 

Karlovobg.eu обаче уточнява, поне за читателите от града на Апостола и региона, че в по-ново време тази снимка е широко известна от началото на 90-те години и публикувана в исторически изследвания като снимка на Петър Кунчев - Левски , братът на Васил Левски. Копие на снимката има на няколко места в страната от още по-далечни времена.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker