Двe партии и един ИК издигат кандидати за кмет на Столетово
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 27 Септември 2018 17:48

Трима кандидати влизат в надпреварата за кмет на Столетово. Мястото е вакантно от март тази година, а частичните избори за нов кмет са насрочени с Указ на президента за 14 октомври.

В изборната надпревара влизат двама партийни кандидати и един, издигнат от инициативен комитет. Политическа партия БСП регистрира за кандидат за кмет на Столетово Стефани Тодорова. 22-годишната дама работи във ВМЗ и в същото време учи задочно в Университета за хранителни технологии в Пловдив.
Другият партиен кандидат е на ВМРО - БНД, войводите разчитат в тази битка на 36-годишния Мирослав Колев. Той е бивш секретар на читалище "Христо Ботев" в Столетово, а сега - председател на читалищното настоятелство. Колев е директор на Общинската библиотека „Д-р Иван Богоров“ в Карлово с магистратура по библиотечен мениджмънт. В изборите за кмет той е подкрепен от коалиция „Обединени за община Карлово“.

Инициативен комитет от Столетово издигна бившия началник на цех във ВМЗ Андрея Радев. Той е на 72 години, а групата, която го издига, смята, че той е подходящ за кмет заради дългогодишния си опит на ръководител.

По предварителни данни на Общинската избирателна комисия гласоподавателите в Столетово са 651 души. Те ще гласуват в една избирателна секция.

До провеждането на избори за нов кмет в Столетово се стигна, след като през март избраният през 2015 година Тодор Иванов (ПП ГЕРБ) напусна поста. След отсъствие в платен отпуск той не се върна на работа в продължение на две седмици, без да уведоми никого, а отсъствието му от работно място породи напрежение в селото и управникът бе принуден да подаде оставка.

Новоизбраният кмет на Столетово ще управлява около година и един месец, тъй като през октомври 2019-а ще се проведат редовни местни избори в цялата страна.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker