С хоро и разходка открихме пешеходна зона "Водопад"
Шрифт Larger Font Smaller Font
Неделя, 30 Септември 2018 13:45

Стотици карловци аплодираха откриването на пешеходна зона "Водопад" тази събота. След водосвета и прерязването на лентата част от присъстващите направиха първа разходка по обновената улица, другите се хванаха на хорото и ознаменуваха новата придобивка. Преди това от 11.00 часа

 

в заседателната зала на Община Карлово се състоя  заключителна пресконференция  за отчитане на дейностите по проект „Благоустроена градска среда на град Карлово“ в гр. Карлово    На пресконференцията д-р Емил Кабаиванов кмет на община Карлово  огласи приключването на реализацията на проект № BG16RFOP001-1.038-0001- С01 „Благоустроена градска среда на град Карлово“ финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020” .
След това с официална церемония бе открита  новоизградена пешеходна зона по ул. „Водопад”. Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, Александер Крeйсл кмет на град  Зехайм-Югенхайм, Германия и Юлиян Моллов началник на отдел „ЮЦР“ при ГД „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие“ МРРБ прерязаха лентата.
На официалното откриване присъстваха Запрян Янков народен представител, представители на институции, ръководството на община Карлово, представители на изпълнителите и проектантите на проекта, общински съветници, официалната делегация на побратимения на Карлово град Зехайм-Югенхайм, Германия, гости и граждани. Участие в събитието взеха Военен духов оркестър при 61-ва Стрямска механизирана бригада и Танцов ансамбъл  „Розова Долина“ при. НЧ „Васил Левски 1861г.“ Карлово.


Проект BG16RFOP001-1.038-0001 „Благоустроена градска среда на град Карлово“, чиято цел е да допринесе за обновяването и модернизацията на инфраструктурата на територията на град Карлово с принос към устойчивото й развитие.

Основната цел на проекта е подобряване на градската среда на центъра на град Карлово, като по този начин се предоставя възможност на всички жители на града и общината,за лесен достъп до основни административни услуги.

Чрез изпълнението на проекта са извършени качествени промени в средата и се осигуряват възможности на гражданите с увреждания за улеснен достъп както до уличните и площадните пространства в централната градска част, така и до административните сгради предлагащи множество административни услуги за гражданите.


Строително-монтажните работи по проект "Благоустроена градска среда на град Карлово" включват следните обекти: ул. "Водопад";ул. "Тодор Каблешков"; ул."Тодор и Ана Пулеви"; ул. „Александър Стамболийски”; ул. „Дружба”; ул. "Хан Аспарух"; Междублоково пространство северно от бул. "Освобождение" при бл. №20 и №22 на ул. "Дружба", бл.№ 39 и № 37 на бул."Освобождение" и бл.№35 и №37 на ул."Меден дол"; Предблокови зелени пространства по ул. ”Ал. Стамболийски” /№ 19, 21, 23, 25, 27, 29, 31, 33, 35, 37, 41, 43, 45, 47, 54, 64, 62/ ; ул. "Васил Левски".
Начало на проекта: 18.11.2016 г., а крайния срок на проекта : 18.11.2018 г.

Изпълнител на строително-монтажните работи: ДЗЗД „СТИЛСТРОЙ-ВЕЙЛ“

Изпълнител упражняващ строителен надзор: „СД КОНСУЛТ“ ООД:

Автори на инвестиционните проекти и упражняващи авторски надзор:

„СТРОЙИНВЕСТКОНСУЛТ СОФИЯ“ ЕООД и „МОДУС-Г“ ЕООД .

Обща стойност на проекта: 4 708 007,65 лв.

 

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker