Две военни академии на среща в 61-ва Стрмяска бригада
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 06 Октомври 2018 14:59

Военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово отбелязаха 26 години от създаването най-голямото и елитно съединение на Българската армия в тържествена обстановка. „Историята е тази, която ни учи, настоящето и бъдещето градим ние! Затова е важно какво постигаме днес, какви завети оставяме на бъдещите поколения, за да изпитват силно чувство на гордост, каквото ние изпитваме към нашите предци“, - каза в словото си бригаден генерал Пламен Йорданов командир на 61-ва Стрямска бригада.

Със заповеди на командира на бригадата бяха наградени военнослужещи и цивилни служители, показали високи резултати в служебната дейност, усърдие и професионализъм, както и военнослужещите класирали се на призовите места от проведените спортни състезания по повод празника.

Венец на признателност бе положен пред паметника на загиналите във войните през 1912-1918 година.

Празничният ден завърши с голям концерт в Народно читалище „Васил Левски 1861г“ с участието на вокална група „Карловойс“ с художествен ръководител Анита Илиева и сдружение „15 лалета“ от Хисаря.

Междувременно кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов посрещна двама началници на военни академии – на българската „Георги С. Раковски” – ген. Груди Ангелов и на Република Азербайджан генерал-лейтенант Хайдар Пириев и част от екипа му - полковник Ариф Хасанов и професор Сади Садиев. Посещението на делегацията от Република Азербайджан е по покана на Военна академия „Г. С. Раковски“ във връзка с търсене на възможност за обмяна на обучаеми на стратегическо и оперативно ниво.

Гостите посетиха 61-ва Стрямска механизирана бригада и се запознаха с мисията, задачите, основни характеристики и способността на най-голямото съединение на Сухопътни войски. По-късно Кабаиванов запозна гостите с културно-историческото наследство, традиция, природа и икономика на община Карлово. Той ги заведе в комплекс „Старинно Карлово”, където посетиха Патевата къща и Бухаловия хан част . После заедно се поклониха пред паметника на Апостола.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker