Тракийките от Баня омаяха Сърцето на Дракона
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 09 Октомври 2018 17:07

Блестящо представяне на Фолклорен клуб "Тракийка" при НЧ "Св.Св.Кирил и Методий - 1914г. - гр.Баня в Международния фестивал на музикалното и танцово изкуство "Сърцето на дракона" пред пещерата Постойна в Словения, посветен на 200 години от откриването й. Заедно с школа за български и гръцки танци "Бургос" - гр.Бургас, балетна школа "Ида" - гр.Перник, Танцова група "Дунав" към Немско-българско дружество "Дунав" - гр.Дюселдорф, Германия, те   представиха България в този юбилей. За своето представяне участниците получиха сертификат и плакет, с  посещение на пещерата "Постойна яма". Тя е една от най–дългите пещери в Европа.
В програмата на фестивала бяха включени посещения на гр.Любляна, езерото Блед и едноименния замък, както и гр.Триест в Италия.
Дни изпълнени с прекрасни впечатления от 11 незабравими места в Любляна, едни разположени в Стария град, други из пешеходната зона: Мостът на месарите (влюбените) с множество катинари от влюбените двойки, Драконовият мост, Тройният мост и др.
Благодарности на цялата група от гр.Баня, на прекрасните момичета от клуба за все така чудесното представяне на фестивали и конкурси в страната и чужбина.

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker