Две китайски делегации оглеждат Карловско за бизнес
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 13 Октомври 2018 17:39

Две бизнес делегации от Китай потърсиха възможности за инвестиции в района на Карлово през последните десет дни. И двете заявиха интерес към по-големи терени с възможности за изграждане на големи обекти, и добри шосейни връзки и комуникации. Това заяви заместник-кметът на Карлово Стойо Карагенски, който посрещна гостите,

 

кандидати за бизнес партньори.

Първата /б.а./по време на посещението си/ делегация е от Шенжен, голям район на Китай, който вече има реализиран проект в района на Пловдив. За за пореден път група от местната власт и бизнеса от там идва да проучва Карлово.

Интересът е насочен предимно към Индустриална зона – Карлово, която е в състава на държавното дружество Национална компания „Индустриални зони“ Теренът, с който компанията разполага в Карлово е 580 декара с възможност той да бъде разширен до 800 декара. 12-членната делегация проучи отново възможностите за изграждане на санаторно-оздравителен комплекс в Баня , където общината пази за ексклузивни и надеждни инвеститори терен от 72 декара.

Проучванията на втората делегация бяха също към Индустриалната зона. При оформянето на терена преди години общината заложи като проект там да бъде изграден мощен логистичен център – терминал за разтоварване на стоки, големи халета за складови помещения и други обслужващи модули.

Другият вариант е в този терен да се изградят високотехнологични предприятия и районът да привлече IT и други висококвалифицирани специалисти. Географското разположение на Карлово и терена на Индустриалната зона в центъра на България, еднакво отдалечен от Бургас и София, само на 60 км от Пловдив и с удобна връзка със Северна България през прохода Шипка правят терена атрактивен.

Освен към него втората китайска делегация прояви интерес и към възможностите за партньорство в областта на отглеждането на маслодайна роза и добивът на розово масло от суровината. В Поднебесната империя нашето розово масло е на огромна почит – то се влага не само в парфюми и козметика, но и в много масови хранителни добавки.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker