От днес всички коли със зимни гуми
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 15 Ноември 2018 08:17

До края на месеца КАТ ще проверява спазва ли се законът

От днес всички автомобили трябва да се движат с гуми подходящи за зимни условия. Задължително е минималната дълбочина на протектора им да бъде 4 мм.
От началото на месеца пътна полиция започна акция “Зима” , а от днес е третият й етап. До края на месеца започват засилени проверки по пътищата за това дали се спазва законът.  Ако гумите ни не отговарят на изискванията глобата е 50 лева. Също така е забранено шофирането с гуми с шипове.
Дълбочината на протекторът им не трябва да е по-малък от 4 мм. Специалистите съветват да проверим гумите си в сервиз, ако те не са чисто нови.
От днес започва по-сериозно застудяване, ще превали на места слаб дъжд, в планините сняг. Температурите ще се понижат с около 5-7 градуса и ще бъдат между 7 и 12 градуса.
Новата седмица ще започне с валежи от мокър сняг в западните райони, а в източните валежите ще бъдат все още от дъжд. Дневните температури ще бъдат между 2 и 9 градуса, в западните райони около 2-3 градуса, в източните до около 8-9 градуса. Във вторник отново почти навсякъде ще вали дъжд и сняг, максималните температури ще бъдат между 1 и 8 градуса, а сутрешните ще паднат до около минус 6 градуса в Западна България. В сряда валежи не се очакват, но ще остане предимно облачно над по-голямата част от страната, температурите остават без съществена промяна. В четвъртък и петък другата седмица ще има разкъсана облачност, валежи не се очакват, а дневните температури ще бъдат между 5 и 9 градуса в повечето райони.

vesti.bg

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker