От пожарната ни припомнят: Бъдете внимателни и отоплителните уреди!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 15 Ноември 2018 09:17

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ,

Противопожарната обстановка през есенно-зимния сезон се усложнява поради използването на различни видове отоплителни уреди. Опасността се увеличава, когато не се спазват указанията на производителите за безопасен монтаж и работа с тях.

За да не се допускат пожари, спазвайте следните противопожарни изисквания:
- Използвайте само стандартни  и изправни отоплителни уреди, поставени на безопасно разстояние от горими предмети и материали.
- Не ги оставяйте без контрол.
- След употреба ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изключвайте електронагревателни и отоплителни уреди, почиствайте печките с твърдо гориво, спирайте притока на гориво на газовите и нафтовите отоплителни уреди.
- Не използвайте леснозапалими и горими течности за разпалване на печките с твърдо гориво.
- Използвайте изправни електроинсталации и не подсилвайте предпазителите на токовите кръгове.

Уважаеми родители, не оставяйте сами деца заключени в помещения с работещи отоплителни уреди, не им разрешавайте да играят с огън, кибрит и запалки.

Грижете се за възрастните и самотни хора, като им осигурите безопасни условия за отопление.

При пожар, незабавно съобщете на телефон 112. Опитайте се да спасите застрашените хора и при възможност да гасите с налични уреди и средства, без да поемате излишен личен риск.

За консултации, свързани с пожарообезопасяването на отоплителните и нагревателни уреди, може да се обръщате към служителите на РСПБЗН Карлово в определените им приемни дни - вторник, сряда и четвъртък от 09.00 до 12.00 часа на адрес гр.Карлово, ул.”Хр. Проданов” №7 или на телефон 9-46-80.

РСПБЗН Карлово

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker