На Босфора нарекоха родственик на Апостола Железен човек
Шрифт Larger Font Smaller Font
Понеделник, 19 Ноември 2018 16:25

Инж. Васил Чардаклиев се състезава по спортно ориентиране и стана четвърти в надпреварата

Организатори и участници в международното състезание по спортно ориентиране, което преди броени дни се проведе в Истанбул дадоха прозвището Железен човек на карловеца Васил Чардаклиев. 73-годишният инженер, който е и родственик на Васил Левски, представи

България в групата на ветераните. Той участва и в петте етапа на състезанието и се класира на четвърто място, разказва в. "Марица".

С карта и компас карловецът премина за много добро време по петте маршрута , създадени за това състезание в паркове на Истанбул и на Принцовите острови. Участието на инженера насърчи младите състезатели и им вдъхна интерес към спорта.

Васил Чардаклиев се занимава със спортно ориентиране от детските си години и досега не е прекъсвал участието си в състезания. Той е сред най-активните деятели на туризма в Карлово, а от учредяването на Националния туристически поход „По стъпките на Апостола” е редовен участник в него. Със своята любов към Балкана Васил Чардаклиев запали и много млади хора да участват в похода, да изучават историята на България и да обичат природата.

В състезанието на Босфора участваха отбори от над 25 държави, сред които Румъния, Словакия, Русия, Великобритания, Швеция, Финландия, Казахстан, Турция.

В края на тези седмица Васил Чардаклиев ще даде рамо на деца и юноши в надпревара, която ще се проведе в Подбалкана. От 23 до 25 ноември в Сопот, Карлово и Хисаря се провежда републиканско състезание по спортно ориентиране. Участниците в него ще се борят за три купи, съобщи Кеазим Козарев, представител на организаторите на проявата. На 23-ти в Сопот организаторите дават старт на надпреварата за купа „Иван Вазов 2018”. Маршрутите, които ще изминат участниците започват  от възрожденската чат на Сопот и се развиват в Боровата гора над града.На 24-ти – е състезанието за купа „Васил Левски 2018” в Карлово. То ще се проведе в полите на Стара планина над Сушица в местността Райковец. На 25-ти в Хисаря започва битката за купа „Августа 2018”. Тя ще се води в диплите на Средна гора край квартал „Момина баня”.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker