Най-модерната спортна зала е в Карлово! Как се случи това чудо!
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 01 Декември 2018 16:23

 

Най-модерната и многофункционална зала е в Карлово. Откри я кметът на общината Емил Кабаиванов. Заедно с  директорът на СУ „Васил Левски“ Мариана Манчева и официални гости, присъствали на събитието, той преряза лентата на новоизградената, многофункционална спортна зала в средно училище „Васил Левски“. Началото поставихме през

2012 година с Интегрирания план за градско възстановяване и развитие – основополагащият документ за развитието на Карлово, заяви кметът на общината д-р Емил Кабаиванов. Един от основните приоритети в плана за нас бе създаването на съвременни условия в училищата и детските градини в общината. Тази зала е както за учениците, така и за провеждане на градски, регионални и национални състезания, каза още кметът.

 

Директорът на средно училище „Васил Левски” Мариана Манчева, сподели пред препълнената зала: „Щастлива съм, че всички вие сте тук, в най-старото, най-голямото и вече – най-модерното училище на територията на община Карлово!“

Поздравления към ръководството на общината и към професионалните екипи, реализирали проекта, отправиха проф. Иван Димов – съветник на министъра на образованието и науката и народният представител ген. Константин Попов.

Сградата беше осветена от архиерейския наместник на Карловска духовна околия - иконом Марко Тодоров, който отслужи молебен за здраве и благоденствие на децата, родителите и учителите.

Спортните съоръжения са най-голямата и най-сложна, като изпълнение, част от проекта за цялостна реконструкция и модернизация на образователната инфраструктура в община Карлово. Интегрираният спортен комплекс включва: уникален за страната ни тенис корт върху покрива на залата, игрище за футбол, волейбол, баскетбол, хандбал и фитнес зала. Закритата база е климатизирана - има отопление и охлаждане - според изискването на държавния стандарт за зали, в които се провеждат спортни състезания. Игрището за тенис е с акрилна настилка, монтирано е осветление, достъп до него осигурява и панорамен асансьор. Комплексът включва още три спортни площадки на територията на СУ „Васил Левски“, една от които в начален курс.

На официалната церемония по откриване на спортния комплекс присъстваха: д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, Мариана Манчева – директор на СУ „Васил Левски“, ген. Константин Попов – председател на Комисията по отбрана в 44-то Народно събрание, проф. Иван Димов – съветник на министъра на образованието и науката, Евелина Апостолова – заместник-областен управител на област Пловдив, Теодор Шойлеков – председател на Общински съвет – Карлово, бригаден генерал Пламен Йорданов – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, подполковник Димитър Мерудийски – началник на в. ф. 22680, заместник-кметовете Данка Люртова и Антон Минев, Стефан Стефанов – секретар на община Карлово, инж. Павлена Станева – ръководител на проекта; ръководителите на фирми, осъществили строителните дейности, инвеститорски, авторски и строителни надзор, общински съветници, кметове на населени места, директори на детски градини и училища, ученици и граждани.

По проекта на общината „Мерки за повишаване качеството на средата на обучение в общински училища и детски градини в гр. Карлово и филиали“ бяха изградени още нова спортна зала и нови три спортни площадки в СУ „Васил Левски“; нов тенис корт в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“; многофункционални спортни площадки в ОУ „Райно Попович“ и СУ „Васил Левски“; нов корпус и нови детски площадки в ДГ „Ана Козинарова“, филиал с. Розино; извърши се реконструкция и модернизация на плувен басейн в СУ „Христо Проданов“; реконструкция и модернизация на детските площадки и прилежащи терени във всички детски градини на територията на гр. Карлово и кв. Сушица. Общата стойност на проекта е 7 174  46 лв.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker