Осъдиха условно кметът на общината Емил Кабаиванов
Шрифт Larger Font Smaller Font
Четвъртък, 10 Януари 2019 16:51

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов бе признат за виновен от пловдивските магистрати за длъжностно присвояване на близо 27 000 лева. Кабаиванов е осъден на 3 години условно с 4 години изпитателен срок, като съдът му забрани да заема длъжността "кмет" в следващите 4 години.

Припомняме, че делото продължи около 2 години и се

 

гледа при закрити врати. Съдебният процес започна първо в Карловския съд, но съдиите там си дадоха отвод и делото беше преместено в Пловдив. При това положение съдебното следствие ще трябва да започне отначало и да бъдат изслушани отново всички свидетели и да се назначат нови експертизи.

Кметът на Карлово е обвинен за присвояването на близо 27 000 лева при изпълнението на общински проект за изграждане на канализация и градска пречиствателна станция. Става дума за средства собственост на Община Карлово, получени от нея по сключен между Министерство на околната среда и водите и Община Карлово договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд  за „Доизграждане и модернизация на ГПСОВ и канализационна мрежа в гр.Карлово“. Европейските средствата са били връчени на Кабаиванов в качество му на кмет и са му поверени да ги пази и управлява.

В случая – на трима негови познати, назначени като служители в звено за управление на проекта към общината. Те фиктивно са били назначени, без да са ходили на работа.

Защитникът на Кабаиванов обясни, че ще обжалва присъдата в предвидения 15-дневен срок.

www.trafficnews.bg

 
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker