Кабаиванов даде на съд калоферския кмет за клевета, делото започна
Шрифт Larger Font Smaller Font
Вторник, 22 Януари 2019 10:36

Започна делото за клевета, което кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов заведе срещу кмета на град Калофер Румен Стоянов, предаде "Фокус".

Районният съд в Пазарджик  разгледа жалбата на Кабаиванов, в която той твърди, че на 10 октомври 2018 година в предаване, излъчено по една от националните телевизии, кметът на град Калофер Румен Стоянов е направил изявление, съдържащо клеветнически твърдения.

Изказването на

 

Стоянов е било насочено към кмета на Карлово в качеството му на длъжностно лице, отговорно за приключване и отчитане на ремонтни дейности по мемориален комплекс „Христо Ботев“ в град Калофер.

Според Емил Кабаиванов в интервюто си Румен Стоянов е разпространил клевета, че Кабаиванов е извършил кражба на 300 000 лева, отпуснати целеви средства за ремонт на паметника. Тъжителят е предявил граждански иск за причинените му неимуществени вреди в размер на 5 000 лева, който днес съдът не прие, тъй като съвместното му разглеждане с наказателното производство ще утежни делото.

За следващото заседание на 11 март са допуснати четирима свидетели на Емил Кабаиванов и двама на Румен Стоянов. Съдът ще изиска от една от националните телевизии записа от 10 октомври 2018 г., който е предмет на съдебния спор между двамата кметове.


Делото се гледа в Районен съд - Пазарджик след отвод на съдиите от Пловдив и разпределянето му служебно на съда в Пазарджик. Докладчик е съдия Красимир Лесенски.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker