Шестима роми лежат в болница след меле в Старосел
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 14 Юни 2019 14:13

Роми от две големи групи се биха тази нощ в Старосел,  първоначално трима са ранени и откарани в пловдивска болница, по-късно още трима ранени са настанени в здравното заведение, пише marica.bg.

В кървавото меле участвали поне двадесет човека, които се събрали на семейно тържество. Като чули музиката и виковете от пиршеството, устроено на двора в една от къщите насред Старосел, пристигнала друга група роми. До някое време всички дружно се веселили, после се скарали и кавгата прераснала в групов бой.

Ромите са от сливенското село Градец. По-голямата част от тях са в Старосел от 2014 година, други прииждат непрекъснато. Всички работят в дърводобива в Средна гора.

Напоследък обаче Старосел прелива от роми другоселци, има от Пещера, от Ямбол, от сливенските села, разказаха местните хора. В момента има много работа в горското стопанство и те работят в дърводобива. Дошлите преди години живеят в къщи в селото, а новите си правят колиби от колове и найлони в покрайнините. Има и такива, които се самонастаняват в празните къщи в селото, без съгласието на наследниците.

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker