В Куртово месят обредни хлябове по случай Празника на селото
Шрифт Larger Font Smaller Font
Петък, 21 Юни 2019 19:40

Фестивалът е включен в програмата „Пловдив – 2019“

Фестивалът на обредните хлябове и пити „Месим, за да се смесим и забавляваме“ започва утре в карловското село Куртово. Той се провежда по инициатива на читалище „Пробуда-1933“ и е включен в културната програма на „Пловдив-2019“. Проявата е в рамките на празника на Куртово и на местната църква.

„Месим, за да се смесим и забавляваме“ ще бъде на открита сцена в центъра на селото и ще започне в 10:30 ч. Доброволци ще месят и пекат на място обредни хлябове и пити, за целта организаторите са им осигурили брашно, мая и останалите необходими продукти. След това ще бъде подредена изложба от красивите и апетитни обредни хлябове. В първата част на програмата са включени изложба-базар на предварително приготвени от участниците оригинални обредни хлябове и пити, както и изложба от приготвени на място обредни хлябове и пити в уъркшопите на открито.

Във втората част фестивалът ще продължи с конкурс за надиграване с народни танци, в състезанието ще участват клубове от региона, които изучават народни хора. Право на участие имат любителски клубове и танцови формации. Всеки състав задължително представя по 2 танца: хоро от населеното място на състава с времетраене до 3 минути и хореографска разработка на хоро с времетраене до 4 минути. Няма възрастови ограничения и такса за участие.

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker