В Розино роми гърмят на месо, четирима са ранени
Шрифт Larger Font Smaller Font
Събота, 22 Юни 2019 18:15

Четирима души бяха простреляни с огнестрелно оръжие днес следобед  в Розино, те пътуват с линейки към болница, други са ранени в резултат за внезапно нападение на мощна група от един ромски клан над хора от друга фамилия. Две къщи са разбити и имуществото съсипано. За броени минути в селото пристигнаха екипи на полицията и жандармерията, Розино е блокирано от униформени, съобщи marica.bg.

Около 17 .00 часа внезапно

и без никаква причина двадесетина мъже от ромската фамилия Сребреви, които преди години пребиха до смърт бизнесмена Георги Рогачев, нахлули в две къщи на фамилията Искендерови. Нападателите били въоръжени с огнестрелно оръжие. В къщите били само жените и децата, както и Божко Искендеров, син на Тото – най-старшият от фамилията.

 

Останалите мъже били на работа по полето.

Един от Сребреви стрелял по млада жена, която само преди 20 дни била родила детенце. Ранени са и други от рода.Сред ранените е и Юлиан Пиронков от клана на Искендерови.

Плазмени телевизори, прозорци и врати, покъщнина, хладилници – всичко е на сол, посочиха местни хора, които са били на място броени минути след мелето. Това е внезапна атака, непредизвикана с нищо, каза пред „Марица“ един от най-авторитетните хора в общността, но помоли да не се съобщава името му. Той твърди, че още преди време е предупреждавал полицията, че в селото има въоръжени роми, но никой не му повярвал.

Това е поредното меле между двата ромски клана в Розино, преди време е имало натрошени бусове, счупени прозорци и ранени от бой с колове. Но никога досега е имало въоръжено нападение с огнестрелно оръжие, разказват местните.

Половин час след атаката полиция задържа около 15 човека и ги откара в ареста. Започна проверка за оръжията.

Източник: marica.bg

 

 

Карлово, Сопот и региона

Виж още [+]
Гласувайте за този сайт
eXTReMe Tracker